Nederlands | Deutsch | English
Het bedrijf
Knobbe Metal Industry is een toeleveringsbedrijf voor enkel stuks tot seriematig draai- en freeswerk.

Met ongeveer 10 werknemers behoren wij tot het middenbedrijf. Wij zijn ontstaan in de zestiger jaren als spin-off van de toenmalige Hollandse Signaal Apparaten. In die periode begonnen veel mensen voor zichzelf en is in Oost Nederland de huidige toeleverindustrie ontstaan.

Wij richten ons met name op seriematige productie van onderdelen (parts) welke worden afgezet in geheel Europa en AziŽ. Onze klanten bevinden zich in diverse marktsegmenten, zowel de automobielsector, de transportmiddelen industrie, machine- en apparatenbouw, medische- en revalidatie industrie en de electrotechnische bedrijven.

Het machinepark is zo ingericht dat er van man arme productie wordt gesproken, ťťn man bedient tot wel drie machines. Daarnaast beschikken wij over ultra moderne productiestraten welke instaat zijn 24 uren per dag, 7 dagen per week te draaien. Er wordt gewerkt in een 2-ploegen dienst. In de toekomst willen wij ons gaan ontwikkelen als process supplier, wat inhoudt dat wij onze klanten willen adviseren over de mogelijkheden die de huidige processen bieden voor de engineering van draaiproducten. Daarbij zijn wij er ons van bewust dat door de concurrentie van lage lonen landen als TsjechiŽ, Polen en China, de arbeidsintensieve productie zal verdwijnen en alleen hoog geautomatiseerde en innovatieve bedrijven zullen overleven. Op basis van onze kennis kunnen wij onze afnemers deze voordelen bieden.